Poniżej przepis "mega prosty" i szybciutki w obsłudze:
Składniki suche:
szklanka płatków owsianych górskich
szklanka mąki pełnoziarnistej (ja dodałam pszenną razową)
łyżeczka proszku do pieczenia bio
pół szklanki wiórków kokosowych
garść słonecznika
garść rodzynek lub żurawiny suszonej
Składniki mokre:
3/4 szklanki soku jabłkowego
1/4 szklanki oleju ryżowego
1 jajko
Przygotowanie:
Połączyć suche składniki. Jajko, olej i sok wymieszać i następnie dodać do suchych składników. Dokładnie wymieszać. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut.
Następnie wystudzić i można spożywać. Smacznego :-)
0 komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny:-)